Kuidas erinevad toidud veresuhkrutaset mõjutavad?

Mida tähendab glükeemiline indeks?

Milliste toitudega võiks söögijärgne veresuhkrutõus jääda normi piiresse?

Kui soovid vastust nendele küsimustele, siis tule toidukoolitusele. Lisaks teoreetilisele osale valmistavad osalejad midagi tervislikku ja maitsvat ning söövad selle koolituse lõpus ühise laua taga ära. Osalejad saavad juurdepääsu ELDÜ retseptikogule, kuhu pidevalt lisandub maitsvate ja tervislike roogade retsepte.

Registreeri koolitusele

Toimumiskohad

  • TALLINN. Koolitused toimuvad Diabeedikooli ruumides (Liimi 1-312, Tallinn).
  • TARTU. Koolitused toimuvad Diabeedikooli ruumides (Soola 3, Tartu).
  • MUJAL EESTIS. Oleme korraldanud kokkamiskoolitusi nii Pärnus, Saaremaal, Narvas kui ka mujal. Anna oma soovist märku ja kui ühes piirkonnas on rohkem huvilisi, siis leiame sobiva köögi ja tuleme kohapeale.
Registreeri koolitusele

Kõik Diabeedikooli nõustamised ja koolitused on rehabilitatsiooniteenused, millega anname teadmisi ja oskusi diabeediga igapäevaseks toimetulekuks. Teenused on tasuta, kui klient on suunatud rehabilitatsiooniteenusele Sotsiaalkindlustusameti või Töötukassa kaudu.

Ilma rehabilitatsiooniteenusele suunamiseta on kõigil võimalik teenuseid kasutada vastavalt meie hinnakirjale.

Täpsem info rehabilitatsiooni kohta

“Sain sealt palju uusi nippe kuidas valmistada tervislikumaid toite. Veel meeldis, et sai ise toite valmistada, see oli lõbus ja põnev ning jääb palju paremini valmistamine meelde. Kindlasti soovin osaleda ka edaspidi toiduvalmistamise koolitusel. Koolitaja oli väga profesionaalne , teadis täpselt kuidas mingi toiduaine veresuhkrule mõjub. Andis sooovitusi milliseid toorained koos kasutada, et veresuhkur ei tõuseks kiirelt vaid oleks stabiilne.”

Lapsevanem, 12-aastase tütre ema

NÕUSTAJAD

MAIRE VESINGI
MAIRE VESINGIKogemusnõustaja
Maire Vesingi on kogemusnõustaja ning koolitaja. Maire on diabeediga kokku puutunud tänu oma tütrele, kellel teismeeas (2009 aastal) diagnoositi 1. tüüpi diabeet. Hariduselt on Maire koka eriala õpetaja, läbinud kogemusnõustaja koolituse ning funktsionaalse toitumise nõustaja ja toitumisterapeudi õppe.
Maire viib Diabeedikoolis läbi toiduvalmistamise koolitusi ning nõustab personaalselt kliente tervisliku toitumise ning eritoidu teemal. Samuti koolitab lasteaedade ja koolide sööklate kokkasid ning osaleb diabeedi- ja eritoitumiseteemaliste raamatute väljaandmisel.
MARET RODIN
MARET RODINKogemusnõustaja
Maret on kogemusnõustaja ning kahe tütre ema, üks lastest on diabeeti põdenud alates 2008. aastast. Maret on hariduselt toitlustusspetsialist, õppinud toitlustuse väikeettevõtlust, läbinud kogemusnõustaja koolituse ja täiendanud oma teadmisi tervisliku toitumise alal. Maret pakub tuge äsja diagnoosi saanud peredele (vajadusel juba haiglas), nõustab diabeedi ja toitumise osas, koolitab diabeedialaselt lasteaedade ja koolide personali eesti keeles.
MERILIN VESINGI
MERILIN VESINGIKogemusnõustaja
Merilin Vesingi töötab Diabeedikoolis kogemusnõustajana. Ise on Merilin diabeeti põdenud alates 2009-ndast aastast. Hetkel on ta õe eriala tudeng ning kasvatab kodus kahte väikest last. Merilini peamisteks ülesanneteks on diabeediga rasedate nõustamine ning toitumiskoolitustel kogemusnõustajana abi pakkumine.